• Élet
Faktor

Tudósok: a sörtől jobb lesz a szex

A sört szeretőknek jó hírrel szolgálhatnak a tudósok: kedvenc italuknak köszönhetően jobb lehet a szex. Természetesen a hangsúly a mértékletességen van.

Fotó: Europress / Cristof Stache - AFP

Fotó: Europress / Cristof Stache - AFP

Kat Van Kirk szexuálpszichológus szerint a sör négy szempontból gyakorol előnyös hatást a férfiakra szexuális téren – írja az Independent.

Pár pohár segíthet megelőzni a korai magömlést. Az alkoholban található fitoösztrogének túlterhelik a testet, és ezzel bizonyítottan késleltetik az élvezet végét.

A barna sörök afrodiziákumként is hathatnak és serkentik a libidót. A barna sörben található vas elősegíti a vörösvérsejtek hemoglobin-termelését, ami oxigént szállít az egész testben. Ezáltal javul a vérkeringés, és tartósabb lesz az erekció.

A sörfogyasztás javítja az állóképességet a European Journal of Epidemiology tanulmánya szerint. A kutatás szerint a mérsékelt sörivók 31 %-ánál csökkent a keringési zavarok kialakulásának veszélye. Ezek alapján a sörivók kisebb eséllyel kapnak szívrohamot, stroke-ot vagy bármilyen más szívbetegséget, mint társaik, és amikor az ágyban vannak, akkor a sör egészségesebben tartja szívet, fokozza az állóképességet.

Végül, Van Kirk szerint a sörben található probiotikumok és B-vitaminok segítenek megerősíteni a teljes szervezetet, lecsillapítják a gyomrot, így a férfiak szex közben nem érzik lassúnak magukat.

Sörfőzdék már olyan speciális sört is kifőztek, ami fokozza a vágyat – és a mostanra beszédessé váló, A szürke ötven árnyalata névre keresztelték el az ötven gyógynövényfajta felhasználásával készült italt. A sör olyan, állítólag vágyfokozó hozzávalókat is tartalmaz, mint például a ginzeng vagy a ginko.

A tanulmányok azonban arra is figyelmeztetik a férfiakat, hogy ha tényleg a sör előnyös következményeit szeretnék kihasználni, akkor mértékletesnek kell lenni.

Top 0