• Külföld

Trump továbbra is kitiltaná a muszlimokat Amerikából

Úgy is kiállt javaslat mellett Donald Trump, hogy az egész világot megbotránkoztatta vele. Trump azt mondta, ne engedjenek be muszlimokat Amerikába.

Trump az ABC televízió egyik műsorában párhuzamot vont javaslata és az Egyesült Államokban élő japánok üldöztetése között. Azt mondta, hogy ötlete nem rosszabb Franklin D. Roosevelt néhai amerikai elnökénél, aki miatt 110 ezer embert internáltak gyűjtőtáborokba, miután a japán hadsereg 1941. december 7-én megtámadta az amerikai haditengerészet Pearl Harbor-i  támaszpontját. "Amit teszek, nem különbözik attól, amit Roosevelt tett" - mondta Trump.

A milliárdos politikus hétfőn az amerikai sajtónak  azt írta, hogy "teljesen és mindenestül le kell állítani a muszlimok belépését az Egyesült Államokba", amíg nem tisztázódik, hogy mi zajlik az országban. Azzal indokolta javaslatát, hogy a muszlimok széles rétegei gyűlöletet éreznek az amerikaiak iránt.

"Nincs más lehetőségünk, mint ezt tenni" - mondta az ABC-nek adott interjúban Trump. Az üzletember-politikus azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államokban élnek olyanok, akik épületeket és városokat akarnak felrobbantani.

"Ki kell deríteni, hogy mi történik" - mondta Trump, aki indulatos nyilatkozatot adott az MSNBC és a CNN hírtelevízióknak is, amellett érvelt, hogy a San Bernardinó-i eset után be kell tiltani a muszlim bevándorlók, diákok, turisták és más látogatók belépését az országban. Trump kijelentései nagy felháborodást váltottak ki.   

Top 0