• Külföld

Trump: A muszlimok gyűlölnek minket, ne engedjük be őket Amerikába

"Teljesen le kell állítani a muszlimok belépését az Egyesült Államokba" - mondta Trump, aki azzal indokolta javaslatát, hogy a muszlimok széles rétegei gyűlölik az amerikaiakat.

Teljesen betiltaná egy időre a muszlimok beutazását az Egyesült Államokba Donald Trump, az egyik legnagyobb támogatottsággal élvező amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns.

"Különféle közvélemény-kutatások nélkül is mindenki számára világos, hogy a gyűlölet túlmegy bármifajta megértés határán. Hogy ez honnan és miért jön, még tisztázni kell. Amíg meghatározzuk és megértjük a probléma okát és azt, hogy mennyire veszélyes fenyegetést jelent, addig az országunk nem lehet áldozata olyan emberek szörnyű támadásának, akik kizárólag a dzsihádban hisznek, hiányzik belőlük a józan ész és az emberélet iránti tisztelet" - mondta Donald Trump.

Ibraham Hoooper, az amerikai-iszlám kapcsolatok tanácsának igazgatója azzal vádolta meg Trumpot, hogy a fasizmus mezejére lép. Ben Rhodes, a Fehér Ház helyettes nemzetbiztonsági tanácsadója azt mondta a CNN-nek, hogy Trump megnyilvánulásai szembemennek az amerikai értékrenddel.

Trump nyilatkozatát republikánus párti riválisai is bírálták. Jeb Bush egy közösségi oldalon azt írta, hogy Trump "megtébolyodott".

Donald Trump furcsa kijelentéseiről itt és itt is írtunk korábban.

Top 0