• Krimi
Faktor

Trükkös lopás: így szólítanak le a profi csalók

Könnyen lehet, hogy a csalók már az országot is elhagyták, mire észrevesszük, hogy átvertek.

Legyen nagyon óvatos, a profi csalók már utcai pénzváltás közben is átverik áldozataikat.

Egy jól öltözött férfi jött oda hozzánk, amikor nyaralásból hazafelé megálltunk az osztrák határ közelében. Tört magyarsággal elmondta, hogy Ausztriából jött, de nem váltott elég pénzt, ezért forintra lenne szüksége. Felajánlotta, hogy a segítségért igazán kedvező áron ad el eurót.


- mesélte egy kizsákmányolt család, akik már azt is megbánták, hogy szóba álltak az idegennel. A csalók a szemük láttára tették nekik borítékba az eurót, de miközben pénzt cseréltek - figyelemelterelésként - útbaigazítást kértek.

A jóhiszeműség lett a család veszte, ugyanis a borítékban, amit ők kaptak, még véletlenül se pénz volt. A csalók beszélgetés közben kicserélték a borítékokat, és egy olyat adtak a családnak, amelyben még csak nem is hamis pénz, hanem sima papírdarabok voltak. A szélhámosok több tízezer forintot loptak el így tőlük.

A Kisalföld több ehhez hasonló esetről is beszámol, amelyek Ausztriában, Szlovákiában, és a magyar határ mentén történtek. A károsultak egyelőre nem jelentették fel a csalókat, mert további becsapottakat keresnek.

Ha Önnel is hasonló történt, írjon levelet a svindler.csalok@gmail.com címre.

Kommentek:

Top 0