• Belföld
Faktor

Csak úgy kinyílik menet közben a trolik ajtaja, kivonják őket a forgalomból

A Budapesti Közlekedési Vállalat korábban már bejelentette, hogy a gyártó már kijavította a trolik ajtajának hibáját. Az ajtók ugyanis néha kinyíltak menet közben. Most azonban mégis arról adtak ki közleményt, hogy mindegyik Solaris-Skoda trolit kivonják a forgalomból.

Kijavításukig biztonsági okokból kivonják a forgalomból a Solaris-Skoda típusú trolibuszokat a forgalomból ajtóvezérlési hiba miatt. A trolik helyett azok garanciális javításáig többségében buszok járnak az érintett vonalakon – írja BKK.

Az ajtók csak úgy kinyílnak. A Skoda-Solarisok a budapesti átadó ünnepségen. Forrás: Wikipédia

Az ajtók csak úgy kinyílnak. A Skoda-Solarisok a budapesti átadó ünnepségen. Forrás: Wikipédia

A közelmúltban néhány esetben előfordult, hogy ezen trolik ajtaja csak úgy kinyílt. Személyi sérülés ugyan nem történt, biztonsági okokból az üzemeltető BKV a hiba végleges megszüntetéséig a teljes Solaris-Skoda flottát, amely 36 darab járművet érint, ideiglenesen kivonja a forgalomból.

A szoftverhibát a gyártó garanciálisan javítja. A probléma csak az, hogy december 29-én – ahogyan azt akkor a HVG megírta – a BKV egyszer már bejelentette: a hibát kijavította a gyártó Solaris képviselete, garanciálisan.

Kommentek:

Top 0