• Tech
Faktor

Traumát szenvednek munka közben a dolgozók, nem kapnak segítséget

Egy egykori dolgozó pert indít a Facebook ellen.

Azt állítja a Facebook egyik munkatársa, Selena Scola, hogy gyógyíthatatlan lelki traumát okoz neki a munkája. Selena a Facebook moderátoraként dolgozott, most pedig pert indított a cég ellen, amely szerinte nem nyújt kellő védelmet a szörnyűségeknek kitett dolgozóknak.

Elmondása szerint ő és munkatársai naponta ezrével látnak felvételeket gyerekek molesztálásáról, nemi erőszakról, kínzásról, lefejezésekről, öngyilkosságokról és gyilkosságokról - ezeket pedig moderálniuk kellene.

Ügyvédje, Korey Nelson szerint a cég  a gyorsan kiégő munkatársak helyett új, még gyanútlan dolgozókat vesz fel, akiknek aztán szintén hamar elegük lesz a sok borzalomból, így újabb gyanútlan áldozatoknak adják át helyüket - írja a theguardian.com.

A Facebook egyébként korábban azt állította, hogy moderátoraik kaphatnak lelki segélyt, és a szakemberek egyéni és csoportos konzultációkat is tartanak nekik szükség esetén, és moderátoraik "egészségbiztosítási juttatást" is kapnak. A Facebook egyébként jelenleg több mint 7,5 ezer moderátort alkalmaz.

Kommentek:

Top 0