• Krimi
Faktor

Transznemű rab miatt tört ki a botrány: erőszakolni akart

Rabtársait akarta megerőszakolni egy nő a Bronzefield börtönben, Európa legnagyobb, csak nők számára fenntartott fegyházában.

Illusztráció

Illusztráció

A botrány azért robbant ki, mert a transznemű támadó annak ellenére került a női börtönbe, hogy nem esett át nemátalakító műtéten – tehát még megvan a pénisze.

A Martin Ponting néven született, 50 éves Jessica Winfield életfogytig tartó büntetését tölti a Surrey-i intézményben, miután 1995-ben brutálisan megerőszakolt két embert. A háromgyerekes Winfieldet márciusban helyezték át a női börtönbe, ahol a múlt héten elkülönítették, miután félreérthetetlen szexuális ajánlatokat tett rabtársainak, és azokat meg is próbálta végrehajtani - írja a Daily Mail.

A börtönöket ezek után számtalan támadás érte: érthetetlennek találták, hogy hogyan zárhattak egy női börtönbe egy nemi jellegeit tekintve férfi rabot, akit ráadásul azért ítéltek el, mert már korábban is erőszakolt meg nőket. Winfieldet egyébként azért helyezték át a Bronzefieldbe, mert a férfibörtönben állandóan támadták transzneműsége miatt.

Kommentek:

Top 0