• Kultúra
Gyöngyösi Lilla

Trágyából épített hatalmas szobrot a művész - videó

Az orosz művész a kínai újév tiszteletére emelt több méter magas trágyaszobrot. Az alkotás egy kakast formáz.

A trágyából épült kakasszobor Uolba városában, a távol-keleti orosz Jakutföldön (hivatalos nevén Szaha Köztársaságban) található. A szobrász annak ellenére vágott bele a munkába, hogy egy héttel korábban meg kellett műteni a lábát. A szobor kialakításában többen segítettek, például a testvérei is. A céljuk az volt, hogy a kínai újév kezdetére elkészüljenek – jövőre kezdődik ugyanis a kakas éve. A határidőt könnyedén sikerült betartaniuk, ugyanis a kínai újév csak január 28-án kezdődik.

A három és fél méter magas, négy méter hosszú szobor szépen egyben marad, hiszen a hideg miatt a trágya megfagyott.

A mezőgazdaságban dolgozó orosz férfinak nem ez az első trágyaszobra. Korábban csinált már szobrokat lovakról, egy sárkányról és egy kígyóról. Tavaly egy majmos jelenetet állított fel, ami szerinte az evolúciót szimbolizálta.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az orosz közösségi médiában sokan kigúnyolták a szobrot, vele együtt pedig magát az országot. Egyesek azzal viccelődtek, hogy ez a trágyaszobor testesíti meg az orosz nagyságot, ezért a Kremlben lenne a helye. Másoknak viszont tetszett a szobor, és nem értették, honnan van ez a sok gyűlölet az emberekben – írja a BBC

    Kommentek:

    Top 16