• Külföld
Faktor

Tragikus légi baleset történt, lezuhant egy utasszállító

A sérültek mindegyike súlyos vagy kritikus állapotban van.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Lezuhant kedden egy kisebb amerikai gyártmányú légcsavaros utasszállító repülő Dél-Afrikában: a szerencsétlenségnek legkevesebb egy halálos áldozata és mintegy húsz sérültje van - írja az MTI. A helyi mentőszolgálat szóvivője szerint a sérültek mindegyike súlyos vagy kritikus állapotban van.

Értesülések szerint a holland Martinair charterjárata röviddel a pretoriai Wonderboom repülőteréről történt felszállást követően zuhant le egy közeli gyárépületre. A történteket megörökítő felvételeken látható, ahogy a Convair 340 típusú repülőgép füstcsíkot húzva emelkedett a levegőbe, majd tűnt el épületek takarásában. Pieterse szerint a gyárépület területén is találtak két sérültet.

A tűzoltóság egyik szóvivője a SABC közszolgálati televíziónak elmondta: a repülőgépen közel 50 utasnak van férőhely, de kedden nem voltak ennyien a fedélzetén. A sajtó úgy tudja, a halott a pilóta, vagy a fedélzeti mérnök lehet, tekintettel arra, hogy a holttestet a pilótafülkében találták. A dél-afrikai repülésbiztonsági hivatal vizsgálatot indított a történtek okának kiderítésére.

A Convair 340 az 1947-1954 között gyártott CV-240 alaptípus meghosszabbított, több férőhelyes változata:

Kommentek:

Top 0