• Külföld
Faktor

Tragédia történt előadás közben: lezuhant és meghalt a 38 éves művész

A nézők és a társulat tagjai is végignézték a légtornász haláltusáját.

Meghalt a Cirque du Soleil kanadai cirkusztársulat egyik légtornásza, miután egy floridai előadás közben a színpadra zuhant. A baleset helyi idő szerint szombat este történt. A társulat vasárnap jelentette be, hogy a 38 éves Yann Arnaud belehalt a sérüléseibe.

„Az egész Cirque du Soleil családot sokkolta és összetörte ez a tragédia. Yann 15 éve volt velünk, és mindenki imádta, akinek volt szerencséje megismernie” – írta közleményében a cirkusz.

A francia Arnaud a társaság egyik legtapasztaltabb művésze volt, és „nagyon meglepődtünk, hogy ilyesmi történt” – mondta el a Reuters brit hírügynökségnek a cirkusz vezetője, Daniel Lamarre.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Tampa Bay Times cikke szerint Arnaud nagyjából 4 méteres magasságból zuhant a színpadra, miután lecsúszott a keze a kötélről. A baleset azért is meglepő, mert a szám egyébként biztonságosabbnak számít – mondta Lamarre a Reutersnek.

    Az előadást azonnal félbeszakították, és a következő napokra meghirdetett előadásokat is lemondták az eset miatt. A baleset körülményeit a helyi hatóságok vizsgálják.

    A cirkusz 34 éve tartó működése alatt ez volt a harmadik halálos baleset.

    Kommentek:

    Top 16