• Krimi
Faktor

Tragédia történt a kórházban, rutinműtét után hunyt el az alkalmazott

Az 54 éves nő az epekövek eltávolítása után három nappal hunyt el.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

6500 eurós büntetést kapott a Szlovákiában lévő bártfai kórház. Az Eperjesi Kerületi Bíróság döntése alapján az egészségügyi intézményt terheli a felelősség, amiért három évvel ezelőtt egy rutinműtét után meghalt egyik páciensük.

Az 54 éves nőt egy hétfői napon operálták meg: eltávolították az epeköveit, majd a rutinműtét után akár már csütörtökön munkába állhatott volna - írja a Paraméter. A középkorú nő azonban csütörtökön váratlanul elhunyt.

A nő maga is a kórház alkalmazottja volt. A beavatkozás után romlani kezdett az állapota, ezért a kassai kórházba vitték, életét azonban már nem tudták megmenteni.

Nem részesítették időben megfelelő egészségügyi ellátásban

– nyilatkozta az ítélethirdetés után a kórházat beperlő család ügyvédje. Az Eperjesi Kerületi Bíróság szenátusának elnöke szerint a beavatkozás során megsérült a páciens légcsöve, ezt a problémát pedig nem ismerték fel időben, és nem részesítették megfelelő ellátásban.

A bártfai kórház vezetősége azonban továbbra is kitart amellett, hogy orvosai nem hibáztak, a bíróság döntése ellen fellebbeztek.

Kommentek:

Top 0