• Belföld
Faktor

Tragédia: gyerekeket szállító magyar busz gyulladt ki, többen meghaltak

A busz egy oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt.

Tizenhatan meghaltak és 39-en megsérültek egy középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz olaszországi balesetében, amely péntek éjjel történt egy veronai autópálya-csomópontnál - jelentette az olasz média.

A diákok a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói.

Kezdetben még hét halálos áldozatról számoltak be a hatóságok. Mostanra már azonban 16-ra emelkedett a számuk.

"Az áldozatok számáról adott újabb mérleg vélhetően már véglegesnek tekinthető" - közölte most a tűzoltóság.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint egy Franciaországból hazafelé tartó magyar buszról van szó, amelyen 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak. Az olasz mentőszolgálat szerint több tucat sérültet kellett kórházba szállítani, miután a jármű oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt.

A Corriere arról ír, hogy az egyik sofőr családja is a buszon lehetett, erre abból következtetnek, hogy az elszenesedett holttestek között egy kisebb termetűt is találtak.

Az olasz média által idézett mentőszolgálat szerint több tucat sérültet kellett kórházba szállítani, a Corriere 37 gyerekről ír, akit el kellett látni és azt írják, három utas eltűnt. 

Az Agi hírügynökség szerint a busz francia sofőrje is az áldozatok között van. Az ütközés során az utasok egy része kizuhant a buszból, ami viszont azután lángra kapott a bent ülőkkel.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke a magyar M1 televíziónak szombat reggel azt mondta, hogy az autóbuszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd a védőfalnak csapódott.

A hivatalos adatok szerint 54 utas - köztük felnőtt kísérők - és két sofőr volt a buszon, de információik szerint ennél többen voltak rajta, egyelőre tisztázatlan okból - tette hozzá.

"Azt kell sajnos mondanom, hogy a helyzet súlyos"

- fogalmazott a sajtófőnök.

A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a kórházakat keresi fel - három veronai intézménybe vitték a sérülteket -, és próbál minden segítséget megadni. Hozzátette, hogy Milánóból minden munkatársuk Veronába utazik, és a római konzul is elindult oda.

"A miniszter utasításának megfelelően két konzul Budapestről is útnak indult, hogy a szükséges segítséget megadja" - mondta.

A külügyminisztérium minden információt megad a szülőknek, de még nincs a busz minden utasáról névre szóló információjuk, ezeket igyekeznek megszerezni.

Kommentek:

Top 0