• Külföld
Faktor

Tragédia a levegőben: egy utas karjában halt meg a csecsemő

A kicsi életéért két és fél órát küzdöttek a repülőn, hiába.

Idegen utas karjaiban halt meg egy csecsemő egy Kuala Lumpurból Perth-be tartó járaton.

Nadia Parenzee Malajziából akart hazajutni repülővel. A fedélzeten volt egy baba, aki a felszállás pillanatától kezdve vigasztalhatatlanul sírt. Parenzee, aki Instagram-oldalán karitatív dolgozóként is hivatkozik magára, látva, hogy a fiatal szülők mennyire stresszesek a kialakult helyzettől, felajánlotta, hogy szívesen segít, ha tud valamiben.

"Épp lehunytam a szemem, hogy aludjak kicsit a gépen, mikor az AirAsia légi utaskísérője megkocogtatta a vállam, hogy segítsek. A szülők olyan kétségbeesett tekintettel nyújtották át a babát, hogy miután a karjaimba vettem, azonnal elkezdtem mondani a Surah Fatiha-t (iszlám imádság). A kis Farah vett egy utolsó levegőt, majd elengedte magát. Tudtam, hogy valami borzasztóan nincs rendben, úgyhogy elkezdtem kiabálni a többi utasnak, hogy kiderítsem, van-e orvos a fedélzeten" - elevenítette fel Parenzee a megrázó pillanatokat egy Facebook-posztban.

A kicsi életéért két és fél órán át küzdöttek a fedélzeten, mind hiába. A rendőrség és a mentők már a földön várták a leszálló gépet, de addigra már csak a halál beálltát lehetett megállapítani a csecsemőnél.

"A szívem teljesen tompa, nem is tudom, mit kellene most érezzek. Azt hiszem, amiatt áldottnak tarthatom magam, hogy imádkozhattam, mielőtt meghalt a baba a karjaimban" - írta a nő.

A légitársaság szóvivője részvétét nyilvánította a gyászoló családnak, és elmondta: a személyzet azonnal értesítette a mentőket és a rendőrséget, akik a leszállásnál már várták a repülőt. Még vizsgálják, pontosan mi okozta a baba halálát - írta a Blikk.

Kommentek:

Top 0