• Belföld
Maksa Mónika

Még több ónos eső eshet

Vasárnapra Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Vas és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést az ónos eső miatt. Budapestre, Pest megyére, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére már csak elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a következő órákban is készülni kell ónos esőre több megyében és Budapesten is. Vasárnap reggelig északon helyenként fagypont körüli hőmérséklet mellett ónos eső lesz, az északi határvidéken pedig kevés hó is eshet.

Fotó: Sulyok László

A Dunántúli-középhegység középső és keleti részén, a Dunazug-hegységben, illetve az Északi-középhegységben fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet. Délnyugat felől enyhülés érkezik. Az esti eső ezért ezeken a területeken várhatóan ónos eső lesz. Az északi határvidéken, azaz a Heves-Borsodi-dombságban, Borsod-Abaúj-Zemplén északi részén, esetleg Nógrád északi részén pedig néhány centiméter hó is eshet, de éjszaka inkább ónos esőre, esőre lehet számítani.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok várható. Az ország déli, délkeleti részén azonban hajnalban ennél magasabb lehet a hőmérséklet. A maximum hőmérséklet általában plusz 1 és 6 fok között várható, de délkeleten, délen 7-10 fokig is melegedhet a levegő.

    Az ónos eső veszélyeiről itt olvashattak, de a Faktor az embereket is megkérdezte az időjárásról.

    Top 16