• Sport

Továbbra is 20. helyen a magyar válogatott a világranglistán

A magyar labdarúgó-válogatott a legfrissebb, januári világranglistán változatlanul a 20. helyen áll. Az élmezőnyben nem történt változás, sőt a világranglista első negyven helyén csak két-két csapat cserélt helyet egymással.

Fotó: MTI.hu

Fotó: MTI.hu

A FIFA ma közzétette legfrissebb világranglistáját. Mivel decemberben alig játszottak válogatott meccseket, ezért a lista élmezőnyében csak néhány változás történt. Ennek köszönhetően a magyar válogatott is maradt a 20. helyen.

A 20. hely történelmi jelentőségű, mert amióta a FIFA bevezette a hivatalos világranglistát, azóta Magyarország nem állt ennyire előkelő helyen. Ha az európai országokat nézzük, akkor Magyarország a 13. helyen áll.

A magyar labdarúgó-válogatott kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra, ahol egy csoportba került Portugáliával, Ausztriával és Izlanddal. Portugália jelenleg a 7., Ausztria a 10., míg Izland a 38. helyen áll.

Az első negyven helyen csak két változás történt, Bosznia-Hercegovina Mexikóval, illetve Svédország Lengyelországgal cserélt helyet.

Top 0