• Sport
András Ferenc

Továbbjutott a Veszprém a kézilabda BL-ben

Az MVM Veszprém csapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében ötgólos előnnyel várta a Motor Zaporizzsja elleni mérkőzést. A magyar együttes a visszavágón is nyerni tudott, macedón vagy lengyel ellenfelet kell legyőzni a Final Fourba jutásért.

Fotó: Kovács Anikó/MTI

Fotó: Kovács Anikó/MTI

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc közé jutásáért játszott egymással az MVM Veszprém és az ukrán Motor Zaporizzsja. A továbbjutás már a párharc első mérkőzésén eldőlt, akkor 29-24-re tudott a veszprémi együttes nyerni Ukrajnában.

A visszavágón sem született meglepetés, a Veszprém fölényesen, 41-28 arányban nyert.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az első félidő első tíz percében a két csapat fej-fej mellett haladt egymás mellett, egyik együttes sem vezetett két góllal (6-5). A következő tíz percben a magyar csapat nagyon jól játszott, a 20. percben már kilenc góllal vezetett, a Veszprém 10 góljára, csak kettővel tudott válaszolni a Zaporizzsja (16-7). A félidőig maradt a kilencgólos különbség, ekkor 23-14 volt az állás, így gyakorlatilag tét nélküli második félidőt játszott egymással a két csapat.

    A második félidőben az ukrán csapat kezdett jobban, a 40. percben a Veszprém ellenfele feljött hét gólra (26-19). Ahogy az első félidőben, a második játékrészben is ekkor fáradt el a Zaporizzsja, a meccs végeredménye 41-28 lett.

    A győzelemnek köszönhetően a Veszprém bejutott a legjobb nyolc közé, ahol az ellenfele a HC Vardar-Orlen Wisla Plock párharc továbbjutója lesz. A macedón és a lengyel együttes első mérkőzésén 30-30-as döntetlen lett a végeredmény. A másik magyar csapat, a MOL-Pick Szeged 65-62-es összesítéssel kiesett a Kiel csapatával szemben.

    Top 16