• Sport
András Ferenc

Továbbjutott a Benfica a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe - videó

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében Zenit-Benfica visszavágót rendeztek. Az első meccset a portugál csapat nyerte 1-0-ra. Sokáig úgy tűnt, hogy a mérkőzésen hosszabbítás lesz, mert a Zenit 1-0-ra vezetett, de a hajrában a portugál együttes megszerezte a fontos idegenben lőtt gólt.

Fotó: Europress - KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Fotó: Europress - KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Kassai Viktor vezette a Zenit Szentpétervár-Benfica mérkőzést. Az első meccsen Jonas a 90+1. percben szerezte meg a portugál csapat győztes gólját, így ők várhatták előnyről a visszavágót.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Azok ellenére, hogy az első félidőben nem született gól, a két csapat jó iramú mérkőzést játszott. A második félidőben azonban az orosz csapat mindent megtett azért, hogy a párharcot a maga javára fordítsa. Ennek megfelelően a vezetést Hulk megszerezte a Szentpétervárnak, a játékos a 69. percben talált a kapuba.

  Hulk gólja:

  Ezt követően a Zenit nem állt le, a rendes játékidőben szerette volna eldönteni a továbbjutás sorsát. A kimaradó orosz helyzeteket követően, a portugál csapat egy távoli lövést követően egyenlíteni tudott. Jimenez lövését ugyan a kapufára tolta a kapus, de Gaitan jól érkezett a kipattanóra, és eldöntötte a továbbjutás sorsát.

  Gaitan gólja:

  A hajrában teljesen kinyíló orosz csapat kapott még egy gólt, a 90+6. percben Talisca állította be a 2-1-es végeredményt.

  Talisca gólja:

  A győzelemnek köszönhetően a Benfica kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé, összetettben 3-1-re bizonyultak jobbnak az orosz csapatnál. Ez azt is jelenti, hogy nem tört meg a Zenit átka, továbbra sem jutottak be a BL negyeddöntőjébe.

  Top 16