• Külföld
Faktor

Életveszélyes hőhullámra figyelmeztették a lakókat, nőtt az áldozatok száma

A hőhullám július végéig nem ér véget Japánban.

Tovább szedi áldozatait a hőhullám Japánban, az elmúlt két napban legalább 12 ember halálát okozta a perzselő, helyenként a 35 fokot is meghaladó hőség - jelentették helyi hírügynökségek pénteken.

Pénteken legkevesebb két ember kapott hőgutát, egy 63 éves nőt az ország középső részén fekvő Kuvana városbeli otthonában, egy másik - 80 éves - nőt pedig tokiói lakásában találták holtan. Csütörtökön legalább 10 ember halt meg, és 2600-an kerültek hőguta miatt kórházba. A hőség az utóbbi napokban is több tucat áldozatot követelt a Kyodo japán hírügynökség jelentése szerint - írja az MTI.

A szigetország meteorológiai szolgálata "az életveszélyes" hőhullám miatt figyelmeztetést adott ki óvintézkedésekre sürgetve a lakosságot, hogy a többi között fogyasszanak megfelelő mennyiségű folyadékot, és ne legyenek  feleslegesen a szabadban. A Kyodo szerint a hőhullám még július végéig nem ér véget.

A Japán középső és nyugati részét uraló hőség heves esőzéseket követett. Az ítéletidő áradásokat és földcsuszamlásokat váltott ki, amelyek mintegy 220 ember életét követelték a szigetországi nyugati felében. A hőség hátráltatja a katasztrófa sújtotta térség újjáépítési munkálatait. Tavaly Japánban 44 ember halt meg a rendkívüli meleg miatt, és több tízezren szorultak orvosi ellátásra.

Kommentek:

Top 0