• Külföld
Faktor

Közölték a mentőalakulatok, már 122 halálos áldozata van a természeti katasztrófának

Mintegy 30 embert eltűntként tartanak nyilván.

Forrás: Twitter

Forrás: Twitter

Tovább nőtt és elérte a 122-t a decemberi Fülöp-szigeteki földcsuszamlások és árvizek halálos áldozatainak száma, miután a mentőalakulatok elérték az eddig elszigetelt területeket, és újabb áldozatokra találtak - közölték a helyi tisztviselők.

A halottak többsége, 105 ember a keleti Bicol régióból való, ahol öt tartományban okozott földcsuszamlásokat és árvizeket a heves esőzésekkel járó trópusi vihar - írja az MTI. A polgári és a katasztrófavédelem képviselői ezenkívül arról számoltak be, hogy Bicolban, valamint Kelet-Visayas régióban mintegy 30 embert eltűntként tartanak nyilván. Csupán Camarines Sur tartományban 57-en haltak meg, míg húszan eltűntek.

A Fülöp-szigetekre december 29-én lecsapó trópusi vihar és esőzés követelte a tavalyi évben a legtöbb halálos áldozatot. Előzőleg a legnagyobb emberveszteséget a Mangkhut tájfun okozta, amelynek pusztításában több mint nyolcvanan haltak meg.

Az országra évente 20 ciklon csap le, amelyek árvizeket, földcsuszamlásokat és más katasztrófákat okoznak. A több mint öt éve, 2013 novemberében a Fülöp-szigeteken végigsöprő Haiyan tájfunnak 6300 halálos áldozata volt és négymillió ember vált hajléktalanná.

Kommentek:

Top 0