• Belföld
Faktor

Jó hír a beteget gondozó családtagoknak: nő az ápolási díj

A nehéz helyzetben élőket megemelt összeggel segítik a jövő évtől.

Jövő januártól az ápolási díj alapösszege ismét öt százalékkal emelkedik, és a szaktárca mérlegeli annak lehetőségét is, hogy miként lehetne további támogatást biztosítani az ápolók különösen nehéz helyzetben lévő csoportjai részére - írja a Magyar Hírlap Rétvári Bencére hivatkozva.

Öt százalékkal nő az összeg.

Öt százalékkal nő az összeg.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára közölte, hogy a hozzátartozóikat ápoló személyek erőfeszítésének elismerésére és nehéz élethelyzetük könnyítésére szolgáló eszközöket a kormány rendszeresen vizsgálja.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A vonatkozó jogszabály jelenleg az ápolási díj három típusát szabályozza, az ápolási szükséglet függvényében emelkedő összegű alap-, emelt és kiemelt összeget.

    A súlyosan fogyatékos, fokozott ápolást igénylő hozzátartozóikat ápoló családtagok részére nyújtott emelt összegű ápolási díj összege 2014-től 38 350 forintról 44 250 forintra emelkedett, és bevezették a legsúlyosabb állapotú hozzátartozókat ápolók részére a kiemelt ápolási díjat is, amelynek havi összege 2016-ban 53 100 forint volt. Az idei évtől pedig öt százalékkal nőtt az ápolási díj összege – írja az MTI.

    Kommentek:

    Top 16