• Külföld

Totális háborút indítottak Donald Trump ellen a hackerek

Az Anonymous hackercsoport háborít indított Donald Trump ellen - rövid idő alatt másodszor. A hackereket a milliárdos elnökjelöltségért folytatott kampánya háborította fel. Szerintük muszáj cselekedniük.

Fotó: Europress / Joe Raedle - Getty Images

Fotó: Europress / Joe Raedle - Getty Images

„Kedves Donald Trump! Régóta figyelünk téged, és amit látunk, az nagyon zavaró.”

- mondta az Anonymous maszkos alakja a csoport márciusi videójában.

Ezt követően egy sor olyan felvétel következik, amelyben Donald Trump megosztóan, provokatívan viselkedik. Látható többek között,mikor az iparmágnás a Fox riporterét, Megyn Kellyt támadja, mikor kigúnyol egy mozgássérült újságírót, vagy éppen az, mikor arról mesél, milyen csinos és vonzó a saját lánya – írja a Huffington Post.

Az Anonymous ezért „fegyverbe hív” mindenkit: a „Trump hadműveleten” belül indítana globális számítógépes támadást a jelöltaspiráns ellen. Így április 1-jére megszállják Trump egyik honlapját, a trumpchicago.com-ot – leállítják az oldalt, és olyan információkat tesznek közzé, amelyek Trump titkolni akart.

A hackercsoport most másik YouTube-csatornát használt, mint korábban, így némiképp megkérdőjelezhető, hogy mennyire hivatalos a hadüzenet. Az azonban tény, hogy az Anonymous korábban is figyelmeztette és támadta már Trumpot.

„Az összefüggéstelen és gyűlölködő kampányod már nem csak az Amerikai Egyesült Államokat sokkolta – a megdöbbentő intézkedések és ötletek az egész világot sokkolták. Azt mondod, amit az aktuális közönséged hallani akar, de valójában csak a személyes kapzsiságodért és hatalmadért állsz ki. Ez pedig fegyverbe szólít minket.”

- mondja a maszkos hacker.

Az Anonymous korábban egyszer már háborút indított Trump ellen, miután a muszlimok Amerikába való belépésének tiltását javasolta. A decemberi hadüzenetük ellenére azonban a milliárdos a republikánus párt legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsává vált.

Top 0