• Külföld
Faktor

Törvényesen megszégyenítik azokat, akik megeszik a kutyákat

Betiltották a kutya- és macskahús árusítását és fogyasztását Tajvanon. Az országban egyébként eddig sem volt különösképpen elterjedt a házi kedvencként tartott állatok elfogyasztása.

Az állatvédelmi törvénynek egy, a tajpeji parlament által kedden jóváhagyott módosítása első ízben kifejezetten tiltja, és pénzbírsággal sújtja a macska- és kutyahús, valamint az ilyet tartalmazó egyéb élelmiszerek fogyasztását és értékesítését.

Illusztráció, ő nem Tajvanon él.

Illusztráció, ő nem Tajvanon él.

Aki a törvényi tilalom ellenére kutya- vagy macskahúst eszik vagy árusít, azt 250 ezer tajvani dollárig (2,4 millió forint) terjedő bírságot kaphat, sőt őket nevük és fényképük nyilvánosságra hozatalával meg is szégyeníthetik.

Megszigorították az állatkínzás büntetési tételeit is: az eddigi 1 helyett 2 évig terjedő börtön és 1 millió helyett 2 millió tajvani dollárig (19,2 millió forint) terjedő pénzbírság fenyegeti azokat, akik szándékosan súlyosan bántanak, például megcsonkítanak vagy agyonvernek állatokat.

Tilos az állatokat autóval vagy motorral pórázon vezetni, de ezt csak 15 ezer tajvani dollárig (155 ezer forint) terjedő bírsággal sújtják – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0