• Sport

Történelmi siker az NBA-döntőjében

A Cleveland Cavaliers csapata négy ponttal legyőzte a címvédő Golden State Warriors együttesét, ezzel bajnok lett. Ezzel a Cavs lett az első együttes, amely 3-1-ről fordított a döntőben. Cleveland városa 52 éve nem örülhetett bajnoki címnek, de a LeBron James vezette Cavaliers megtörte az átkot.

Fotó: Europress - Ezra Shaw/Getty Images

Fotó: Europress - Ezra Shaw/Getty Images

A Golden State Warriors együttesét sokan az NBA történelmének egyik legjobb csapatának tartják. A Warriors tavaly megnyerte a bajnokságot, míg idén megdöntötték a legendás 1995-96-os Chicago Bulls rekordját, mert az alapszakaszt 73-9-es mérleggel nyerték meg.

A döntőben a négy győzelemig tartó döntőben is úgy tűnt, hogy sikerül a címvédés, a Golden State négy találkozót követően 3-1-re vezetett összetettben. Ekkor azonban a Cleveland ráérzett valamire, 3-3-ra egyenlítettek, ezt korábban csak két csapat csinálta meg az NBA történelmében.

A hetedik találkozót magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezték a Golden State Warriors pályáján. A mérkőzésen a két csapat fej-fej mellett haladt, egyik együttes sem vezetett nyolc ponttal többel. Egy perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás, ekkor 89-89-et mutatott az eredményjelző.

A hajrában Kyrie Irving értékesített egy hárompontost, amelyre nem érkezett válasz, így a Warriorsnak szabálytalankodnia kellett. LeBron a két büntetőből egyet értékesített, így hat másodperccel a találkozó vége előtt kialakult a 93-89-es végeredmény.

A 7. meccs öt legszebb jelenete:

A döntő legjobbjának LeBron Jamest választották, aki a döntő hetedik meccsén tripla-duplát ért el, 27 pont mellett adott 11 gólpasszt és leszedett 11 lepattantót is. Ezzel a győzelemmel a Cleveland lett a nyolcadik együttes, amely úgy tudott nyerni a döntőben, hogy egy évvel korábban kikapott.

James teljesítménye a hét összecsapáson bravúros volt, összesítve ő szerezte a legtöbb pontot, lepattantót, gólpasszt, labdaszerzést és blokkot is.

A Cavaliers lett az NBA történelmének első csapata, amely 3-1-ről fordítani tudott, Cleveland városa 52 év után örülhetett valamilyen bajnoki címnek.

Kommentek:

Top 0