• Sport
Faktor

Történelmi magyar győzelem a világbajnokságon

Szabó Ágnes aranyérmet szerzett a dél-afrikai fekvenyomó világbajnokságon. Ebben a súlycsoportban korábban még sohasem volt magyar világbajnok.

Szabó Ágnes (középen) 140 kilogrammos teljesítménnyel nyert (Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség/Facebook)

Szabó Ágnes (középen) 140 kilogrammos teljesítménnyel nyert (Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség/Facebook)

Az erőemelés önálló szakágában Potchefstroomban megrendezett vb-n a magyar versenyző 140 kilogrammos teljesítménnyel érdemelte ki az első helyet a nehézsúlyúak mezőnyében.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának szombati beszámolója szerint az Orosházi Toldi SE sportolójának ez az első felnőtt-világbajnoki címe fekvenyomásban, írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    „Szabó Ágnes vb-aranya a Világjátékok szempontjából is értékes. A nem olimpiai sportágak jövő évi seregszemléjére ugyanis neki van esélye kijutni, ezzel a sikerrel alaposan felhívta magára a figyelmet. A sportágban ebben a súlycsoportban korábban még sohasem volt magyar világbajnok” – összegzett Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

    A Világjátékokra Szabó a novemberi erőemelő világbajnokságon kvalifikálhatja magát. A vb-t az egyesült államokbeli Orlandóban rendezik meg, a 2017-es játékoknak pedig a lengyelországi Wroclaw adott otthont.

    Top 16