• Krimi
Faktor

Törökszentmiklósi tűz: ezért tartottak benzint a házban

Még mindig nem derült ki, miért gyulladt ki a törökszentmiklósi ház hétfőn hajnalban. Három kisgyerek és a szüleik vesztek oda. A rendőrség nyomoz. A helybéliek szerint a házban tárolt benzin az oka a tragédiának. Az üzemenyag a fűnyíróba kellett.

Az egész család meghalt a tűzben Törökszentmiklóson hétfőn hajnalban. Tegnap még reménykedtek a család ismerősei, hogy legalább az anya életben marad, de annyira megégett, hogy ma hajnalban feladta a küzdelmet a szervezete.

Az üszkös romokat a helyi polgárőrök őrizték, mint a polgárőrség vezetője, Kolozsi József mondta, miután elmentek a tűzoltók, még kétszer is feltámadt a tűz, és vissza kellett hívni őket.

Állítólag kb. 40 liter benzin volt a házban, az okozta a robbanást. Erről hivatalosan senki nem mond semmit, a rendőrség is türelmet kért, egyelőre még nyomoznak.

A helybéliek elmondása szerint az apa le volt százalékolva, de mindig dolgozott valamit, hogy a gyerekeknek mindenük meglegyen. Gyakran vállalt fűnyírást, nagyobb területeket is megcsinált. Állítólag most is lett volna egy munkája, és a benzines fűnyírójába kellett az a rengeteg üzemanyag, amit a házban tárolt, és ami végül az egész család vesztét okozta.

A család nem volt jómódú, de mindenki nagyon szerette őket, mert kedves, dolgos emberek voltak a felnőttek, a gyerekek jól tanultak, udvariasak voltak. Sokáig hiába szeretett volna gyereket a házaspár, nem jött össze, így nagy örömmel fogadták mind a három fiút, mikor megszülettek. A széltől is óvták őket, még akkor is, amikor már iskolások lettek. Még az almát is feldarabolták nekik, nehogy a torkukon akadjon - mesélte a polgárőr szomorúan.

Elterjedt, hogy az apa kutyatenyésztéssel foglalkozott, de ez nem igaz. Csupán három kutyát tartott. Az állatok is a házban voltak, amikor a robbanás történt, a holttestüket kedden húzták ki a romok alól.

Kommentek:

Top 0