• Belföld
Faktor

Tormának nézték a mérgező növényt, kórházba kerültek

Rossz vége lett a húsvéti ebédnek Mosonszentpéteren.

Rossz vége lett egy nagyszombati húsvétolásnak a mosonszentpéteri Bartók Béla utcában: ahogy ilyenkor szokás, tormát szerettek volna tálalni az asztalra, amelyet a konyhakertből ástak ki. Helyette azonban egy súlyosan mérgező gyomnövényt evett a család.

Bár az amerikai alkörmös nevű gaz nagyjából hasonlított a tormagyökérre, sem a színe, sem az íze nem volt az igazi - szerencsére ez feltűnt az érintetteknek is, így nem ettek olyan sokat belőle, ám annyit azért elfogyasztottak, hogy többen is rosszul lettek tőle.

A fiatal férj és anyósa egyaránt heves hányásra, hasmenésre panaszkodott, így végül értesítették az ügyeletet, mérgezésre gyanakodva. A kiérkező orvos igazolta a félelmüket, mindketten azonnal a mosonmagyaróvári kórházba kerültek, ahol azóta is megfigyelés alatt állnak.

"Ilyen esetben nagyon fontos, hogy orvoshoz forduljunk, hiszen a méregtől a hányással, hasmenéssel nem szabadul meg a szervezet - bár sokan talán ezt gondolják. A mérgek egy része gyorsan felszívódhatott, ami további, komoly tüneteket is okozhat" - idézte a Kisalföld Dr. Mihályi Zsuzsanna ügyeletes orvost.

Kommentek:

Top 0