• Külföld
Faktor

Tömegsírt találtak a Sínai-félszigeten

Több mint száz egyenruhás ember holttestére bukkantak a Sínai-félsziget északi részén, Egyiptomban egy tömegsírban. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint vélhetően az Iszlám Államhoz kötődő szélsőséges fegyveresek holttesteiről van szó.

A tömegsírt kedden fedezték fel egy Rafahtól délre fekvő falu lakosai a Gázai övezet határán. Egy homokba ásott gödörből terepszínű egyenruhát viselő több tucat ember holtteste került elő. Egyelőre nem lehet tudni a pontos számukat, mivel a holttestek egy részét darabokban temették el.

Az orosz hírügynökség egyiptomi fegyveresekre hivatkozva úgy tudja: a tömegsírban nyugvó halottak az Anszár Bajt al-Makdisz nevű helyi radikális csoport tagjai voltak, akiket az elmúlt három nap során az egyiptomi katonák öltek meg harcokban. Az Anszár Bajt al-Makdisz az Iszlám Államnakfogadott hűséget.

Egyiptom hadserege a múlt hét óta szüntelenül csapásokat mér a szélsőségesek csoportosulásaira a félszigeten, miután ez utóbbiak március 19-én 15 rendőrrel végeztek a sivatagi régióban fekvő el-Arís város egyik ellenőrzőpontjánál.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Múlt pénteken az egyiptomi légierő eddig soha nem látott mértékű bombázást hajtott végre a félszigeten. A harci repülőgépek és helikopterek több száz csapást mértek a radikálisokra, továbbá szállító járműveikre, hadianyag- és fegyverraktáraikra.

    Csak a múlt hét óta mintegy 200 dzsihádistát öltek meg a terrorellenes művelet során.

    Top 16