• Külföld
Faktor

Az Iszlám Állam nem kímél: két tömegsírra bukkantak

A terroristák pokolgépeket helyeztek a tömegsírt tartalmazó kúthoz, hogy a hozzátartozók ne férjenek hozzá a behajított rokonaik teteméhez.

Fotó: Moadh Al-Dulaimi/ AFP

Fotó: Moadh Al-Dulaimi/ AFP

Az iraki biztonsági erők két, csaknem 250 tetemet rejtő tömegsírra bukkantak Moszul közelében – jelentette csütörtök este a CNN amerikai hírtelevízió az iraki rendőrségre hivatkozva.

Irak második legnagyobb városát, Moszult már két éve tartja megszállása alatt az Iszlám Állam. A város felszabadítására október 17-én indítottak hadműveletet, de a dzsihadisták heves ellenállást tanúsítanak.

Az iraki rendőrség parancsnoka, Fárisz Radzsi Abbász azt mondta a hírtelevíziónak, hogy a Moszultól harminc kilométerre fekvő településnél (Hammám al-Alil) talált tömegsírok az Iszlám Állam által megölt emberek holttesteit rejtik.

Az egyik tömegsírban kétszáznál több tetem van, ez egy kútban található. Abbász szerint a dzsihadisták két éven át dobálták bele az áldozataikat, volt, akit élve hajítottak be. Hogy a hozzátartozók ne tudják kiemelni a holttesteket a kútból, a terroristák pokolgépeket helyeztek el körülötte. A CNN szerint tűzszerészek hatástalanítják a robbanószerkezeteket, hogy hozzáférhessenek a kúthoz.

A tíz nappal ezelőtt felszabadított településnél csütörtökön egy másik, megközelítőleg 45 holttestet rejtő tömegsírra leltek. November 7-én ugyanennél a településnél már találtak egy tömegsírt, amiben csaknem száz lefejezett ember holtteste volt.

Kommentek:

Top 0