• Külföld

Tömegmészárlás Szíriában: százak haltak meg

Legalább 85 civilt és 50 szíriai katonát öltek meg az Iszlám Állam fegyveresei a kelet-szíria Deir ez-Zór városa elleni támadásaik során. A civil áldozatok többsége nő, gyerek és idős ember volt.

A SANA szíriai állami hírügynökség a helyi emberekre hivatkozva állította, hogy a dzsihádisták 300 embert öltek meg. Az al-Arabíja hírtelevízió honlapján viszont azt írta, hogy 250 embert öltek meg az Iszlám Állam terroristái, Deir ez-Zórban, amikor megtámadták az al-Baghalijeh és Ajas nevű külvárosokat. Sok embert lefejeztek.

Szíria. Illusztráció. Forrás: Europress/Getty Images/Washington Post

Szíria. Illusztráció. Forrás: Europress/Getty Images/Washington Post

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) korábban 35 katona haláláról számolt be, de ez a szám azóta jelentősen megnőtt. A központ szerint az áldozatok többsége civil és sokakat kivégzésszerűen öltek meg. A civil áldozatok többsége nő, gyerek és idős ember volt.

Az Iszlám Állam azt állította, hogy több öngyilkos merényletet is elkövettek a városban és elfoglalták al-Baghalijeht. Az OSDH szerint a terrorszervezet így már Deir ez-Zór városának 60 százalékát ellenőrzi.

Az orosz légierő gépei légicsapások sorozatát mérte a terroristákra, hogy vissza lehessen verni a támadást. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a városrészek valóban a terroristák kezében vannak-e – írja az MTI.

Top 0