• Tech
Faktor

Semmilyen idegen nyelvet nem ismer? Végre van egy fülhallgató, ami szinte bármit tolmácsol

A Google fejlesztette ki azt a fülhallgatót, amely 40 nyelvről tud fordítani.

A Google szerdán mutatta be az új Pixel-mobilokat, de volt valami még érdekesebb az eseményen. A nagyközönség is láthatta a Bluetooth-os Pixel Buds nevű fülhallgatót, ami “megszabadítja a felhasználó kezét” a telefontól.

A kényelemnél viszont fontosabb, hogy a készülék 40 különböző nyelven “ért” és “beszél”, és közel valós időben fordítja, amit a felhasználó mond – a Google ezzel megvalósítja azt a fülünkbe dugható Bábel-halat, amit eddig csak a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvből ismerhettünk.

A színpadon egy társalgással demózták, hogyan fordít a fülhallgató angolról svédre valós időben. A mondatok befejezése után persze 1-2 másodperces csúszással számolni kell. Az eszközre nem kell közvetlenül semmilyen nyelvi csomagot telepíteni, ugyanis az interneten keresztül zajlik a folyamat, és természetesen mindennek alapja egy minimum 5.0-ás Lollipopot futtató androidos, vagy iOS 10.0-ás telefon, de a Segéd használatához már Mashmallow szükséges. Az egyes rendszerkövetelményekről a cég honlapján lehet tájékozódni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A fülhallgató jobb felébe épített érintőfelületre tapintva lehet előhívni a Google Segédet, ami számos feladat elvégzésében segít. Parancsba adható neki, hogy játssza le adott dalt a mobilon, tervezzen útvonalat és navigáljon, vagy indítson el egy hívást. Kézmozdulatokkal pedig olyan alapvető funkciókat végezhetünk el, mint egy dal szüneteltetése, a hangerő szabályzása, vagy hívásokra való válaszolás.

    A kiegészítő novembertől vásárolható 159 dollárért (42 ezer forint) fekete, fehér, kék színekben. Az amerikai start után az Egyesült Királyságban, majd Ausztráliában, Kanadában, Németországban és a Szingapúrban válik elérhetővé – írja a 24.hu.

    Kommentek:

    Top 16