• Külföld
Faktor

Tollatlan kismadár az internet új sztárja

Mikor a 23 éves, bostoni Isabella Eisenmann az interneten belefutott egy olyan hirdetésbe, hogy egy tollatlan afrikai törpepapagáj gazdát keres, eldöntötte: megmenti a kismadarat. Rhea pedig hamarosan az internet kedvencévé vált!

Isabella Instragramon folyamatosan közli Rhea fotóit, és a kis papagáj hatalmas rajongótáborra tett szert - sokan még házi készítésű, kötött pulóvereket is küldenek neki!

"Amikor pulóverben van, akkor szuperkényelmesen érzi magát, és olyankor nagyon nyugodt"

- írta Isabella.

Rheának azonban nem csak azért van szüksége pulóverekre, mert így jól néz ki, hanem hogy melegen tartsa valami - a tollai ugyanis egy betegség miatt kihullottak, és nem is fognak visszanőni. Rhea még szerencsésnek mondható, mivel néhány tolla megmaradt, és a csőrét, valamint a karmait sem veszítette el - a betegségnek ugyanis ilyen súlyos tünetei is lehetnek. A papagájnak azonban elég évente egyszer vérvételre járnia, és legtöbbször pulóverben lennie - írja a Bored Panda.

Rhea a betegsége ellenére egy nagyon vidám madár, aki nagyon szereti a társaságot, egész nap a lakásban rohangál - repülni nem tud - és néha még énekel is.

Kommentek:

Top 0