• Belföld
Faktor

Többféle riasztást kapott az ország, jégesővel csap le a vihar

Lehűl a levegő, megerősödik a szél.

Szombaton hidegfront éri el térségünket, amely több helyen okoz majd esőt, záport, zivatart. Egyre többfelé élénk, erős északnyugati szél fog fújni, de keleten késő délutánig még délies lesz a légmozgás - írja az Időkép. Az ország nagy részén még 26-33 fokot mérhetünk, de az Alpokalján csak 22-24 fokra van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a heves zivatar és felhőszakadás miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére. Ezeken a területeken erős szél és jégeső is várható. Nógrád megye csak a felhőszakadás miatt kapott figyelmeztetést.

Ugyanakkor szintén elsőfokú riasztást adtak ki a felhőszakadás és a hőség miatt Békés és Csongrád megyére.

Vasárnap is sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, a keleti tájakon zivatarokra is. Az élénk északi-északnyugati szelet a Dunántúlon erős, olykor akár viharos lökések is kísérhetik. A Tiszántúlon még 26-29 fokot mérhetünk, máshol már jelentősen felfrissül a levegő, a Dunántúlon csak 20 fok körül alakulhatnak a maximumok.

Kommentek:

Top 0