• Külföld

Többen is meghaltak az új típusú influenza miatt

A heves influenzajárvány több mint száz, különböző korú embert fertőzött meg, őket országszerte intenzív osztályokon kezelik, eddig 19-en meghaltak Finnországban.

Az Ilta-Sanomat finn újság azt írta, hogy a heves influenzajárvány több mint százembert fertőzött meg országszerte, őket intenzív osztályokon kezelik.

Esa Rintala, a Turkui Egyetemi Kórház fertőzéstani részlegének vezető orvosa a lapnak azt mondta, hogy száznegyvenhat beteget ápoltak a kórházban. Tizenkilencet az intenzív osztályon, a betegek száma egyértelműen több, mint az előző influenzás időszakokban volt. Asko Jarvinen, a Helsinki Egyetemi Kórház orvosa szerint a járvány félidejéhez érkezett, az influenzás betegek száma növekszik. Az esetek száma feltehetően háromszorosa lesz annak, amit egy "normális" időszakban tapasztalnak. Niina Ikonen, a nemzeti egészségügyi intézet vezető kutatója korábban hangsúlyozta, hogy az influenzajárvány az ország minden részén jelen van. A domináns vírus az influenza A(H1N1)pdm09 változata. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2009-ben - a Mexikóban és az Egyesült Államokban feljegyzett esetek után - figyelmeztetett először az emberi, a madár- és a sertésinfluenza-vírus genetikai keveredésével létrejött H1N1 okozta világméretű járványra, amely 2010-ig 214 országban összesen 18 500 halálos áldozatot követelt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16