• Belföld
Faktor

Így fizetnek a magyarok, egyre többet használjuk a bankkártyát külföldön

A külföldi kártyás aktivitás jóval gyorsabban bővül az itthoninál.

A Magyarországon kibocsátott bankkártyákkal 350,5 milliárd forintot költöttek el birtokosaik külföldön 2018 első hat hónapjában, ami 34,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál - írta a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján.

A jegybank statisztikái szerint a vásárlási műveletek száma is jelentősen nőtt: a január és június közötti 31,2 millió tranzakció 42,8 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. A külföldi kártyás aktivitás jóval gyorsabban bővül az itthoninál, ahol az elmúlt negyedévek során rendre 20-25 százalékos növekedést regisztrált az MNB - jegyzi meg a lap.

A hitelkártyákkal végrehajtott külföldi vásárlások összértéke 51,8 milliárd forint volt az első hat hónapban, közel 30 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - írja az MTI. A külföldi hitelkártyás vásárlások száma valamivel meghaladta a 3,4 milliót hat hónap alatt, ez csaknem 43 százalékkal több a 2017 első hat havi adatnál. Ami pedig a külföldi készpénzfelvételi műveleteket illeti, azok száma 12,3, értéke 34,8 százalékkal nőtt egy év alatt: ez utóbbi 50,8 milliárd forintot tett ki az első fél évben - írta a Világgazdaság.

Kommentek:

Top 0