• Külföld
Maksa Mónika

Többen elájultak a repülőn

Az American Airlines AA109 jelű járatán szerdán többen is rosszul lettek, ismeretlen okok miatt. A gép 24 órával az eset után újra felszállt. Pénteken egy Brazíliába tartó gépen is hasonló eset történt.

Szerdán két utas és hét dolgozó lett rosszul a repülőgépen, többen el is ájultak. A londoni Heathrow repülőtérről induló gép Los Angelesbe tartott, amikor a stewardessek és az utasok rosszul lettek. Megkérdezték, hogy van-e az utasok között orvos, ezután a repülő kapitánya Izland fölött visszafordult a géppel.

Mentők és a tűzoltók vették körbe a gépet, miután a felszállás után öt órával landolt, de addigra az emberek már jól érezték magukat, ezért elengedték őket.

Az American Airlines egyik repülőgépe (illusztráció)

Az American Airlines egyik repülőgépe (illusztráció)

EZT IS AJÁNLJUK:

    A légitársaság a repülőn kicserélte a légkondicionáló szűrőjét, aztán egy órás tesztrepülésre küldte csütörtökön. A repülővel nem volt gond, ezért visszaállították az utasszállítók közé.

    Az American Airlines szóvivője azt mondta, hogy a társaságnak naponta 7 ezer járata indul, de eddig még csak egyszer hallott hasonló esetről. Egyes elképzelések szerint a szellőző berendezés bocsáthatott ki olyan anyagot, ami miatt rosszul lettek az emberek. A szóvivő azt mondta, hogy azért nem Rejkjavíkban szálltak le a géppel, mert a rosszullét komolynak tűnt, de nem életveszélyesnek. Így inkább a Heathrow repülőtérre irányították vissza a gépet, ott ugyanis könnyebben átszállhattak egy Los Angelesbe tartó gépre az utasok, és gyorsabban el is tudták őket látni.

    Egy másik American Airlines gépen pénteken ismét rosszul lettek az utasok. A repülő Brazíliából tartott az Egyesült Államokba, és több mint 30 ezer láb, azaz majdnem 1 kilométer magasan repült, amikor a repülőn dolgozó emberek közül hárman rosszul lettek. A 904-es járatot Brazília fővárosába irányították. Egy utas és három utaskísérő szédülésre panaszkodott. Közülük sem kellett senkit kórházba vinni – írja a Mirror.

    Top 16