• Külföld

Több tucat terroristát öltek meg Szíriában

Legalább harminckét dzsihádista katona meghalt és több mint negyven megsebesült a szövetségesek légicsapásaiban Szíriában vasárnap.

A Guardian a brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő központját idézve azt írta, tizenöt helyen robbantottak a szövetségesek az amerikaiak vezetésével. Minden esetben Iszlám Államhoz köthető koordinátákat vettek célkeresztbe több légitámadás során Rakka kormányzóságban, a fővároshoz, Rakkához közel. Azért itt, mert ez a terület számít a szélsőséges szunniták szíriai fellegvárának.

A koalíció képviselője úgy fogalmazott, vasárnap elérték Rakkát és Szíria északi és keleti területein is támadják a szélsőséges szunnita terroristákat. Azt is hozzátette, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei azért indítottak légicsapásokat az Iszlám Állam ellen Irakban és Szíriában, hogy rendet tegyenek a térségben és ellenőrzésük alá vonják a két országot.

Arról, hogy az Egyesült Királyság is részt vesz a szíriai támadásokban, a héten döntött a brit parlament. Nem sokkal a felhatalmazást jelentő szavazás után a Királyi Légierő, a RAF már meg is támadta azokat az olajmezőket, amelyekből illegálisan jelentős bevétele származik a dzsihádistáknak.  

Top 0