• Krimi
Faktor

Óriási tömegbaleset történt: több tucat ember sérült meg az autópályán

Majdnem negyven autó ütközött össze csütörtök reggel a sűrű havazásban a szlovák D1-es autópálya magas-tátrai szakaszán. A balesetben huszonnégy ember sérült meg.

A szélsőséges időjárás okozta baleset reggel történt Poprád és Szepescsütörtök (Spissky Stvrtok) között. A tömegbaleset miatt az autópályát mindkét irányban le kellett zárni, a mentés azonban az erős szél és a sűrű hóesés miatt így is viszonylag lassan haladt.

A baleset helyszínére hét mentőcsoport érkezett, de így is több óráig tartott, amíg el tudták szállítani a sérülteket a környező települések kórházaiba. A tömegkarambolnak két súlyos, hat közepesen súlyos és tizenhat könnyebb sérültje van, őket a poprádi, iglói (Spisska Nova Ves), lőcsei (Levoca) és a késmárki (Kezmarok) kórházakba vitték - jelentette a Sita szlovák hírügynökség a mentőszolgálat adataira hivatkozva.

Bár a havazás a Magas Tátrában az év ezen szakaszában nem rendkívüli jelenség, a szerda óta tartó, hirtelen érkezett ítéletidő váratlanul érte az ott lakókat - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0