• Krimi
Faktor

Több százmilliót csalt ki a vállalkozóktól egy bűnbanda

Csalás miatt nyomoznak a Fejér megyei rendőrök, miután ismeretlenek több százmilliót csaltak ki vállalkozóktól. Egy bűnszervezet üzemanyag-értékesítő vállalatnak adja ki magát és ezzel milliókat csal ki hazai cégektől.

Kiss Z. Edward, a Fejér megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy bűnbanda által kicsalt összegek 1 és 5 millió forint között voltak. A bűncselekmény-sorozatban munkát kereső embereket szólítottak meg és bizalmi állást ígértek nekik, majd bankszámlát nyittattak velük és ezekre utaltatták a kicsalt pénzeket.

A Magyar Ásványolaj Szövetség hivatalos honlapján, a petroleum.hu oldalon található felhívás szerint a csalók néhány, üzemanyag-nagykereskedelmi tevékenységet is folytató tagvállalatuk nevével visszaélve kínálnak olcsón üzemanyagot vállalkozásoknak. Azt írták, hogy a több mint másfél éve garázdálkodó banda több mint száz vállalkozásnál próbálkozott már és jelentős, esetenként akár több millió forintos nagyságrendben tesznek ajánlatot, majd a szerződéses árhoz képest extra kedvezményt kínálnak, aminek feltétele az azonnali fizetés.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az információgyűjtő hamis megkeresés nem az üzemanyag-nagykereskedő partner e-mail-címéről érkezik, a megküldött (hamis) elektronikus számlán nincs időbélyeg vagy azonosító, és a megküldött számlán nem a hivatalos partnerrel kötött szerződésben szereplő, a korábbi kereskedelmi ügyleteknél alkalmazott bankszámlaszám van feltüntetve.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16