• Külföld
Faktor

Lecsapott az ítéletidő, több száz autó rekedt az alagútban

Az autósok mintegy tíz órán át vesztegeltek odabenn.

Több száz kocsi rekedt egész éjszakára egy tokiói alagútban a nagy havazások miatt, de komoly fennakadások voltak a légi és vasúti közlekedésben is, egy nap alatt több száz közúti baleset történt, és a sérültek száma is több százra rúg.

A japán fővárosban és a környékbeli prefektúrákban néhány óra alatt húsz centi hó esett - írja az MTI. Utoljára 2014 februárjában tapasztaltak ilyen erős hóesést a tokióiak.

Drámai volt a helyzet a 18 kilométer hosszú, tokiói Jamate alagútban. Több száz kocsi rekedt benne egész éjszakára, mivel a területfenntartók minden igyekezete ellenére az alagút egyik kijáratánál az autók nem tudtak felkapaszkodni a behavazott emelkedőn, elzárva ezzel az alagút kijáratát.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az autósok mintegy tíz órán át vesztegeltek odabenn, de sokan a tűzoltólépcsőkön keresztül elhagyták az alagutat. Kígyózó sorok alakultak ki az alagútban veszteglő buszoknál, mivel a bent rekedt emberek csak a járművekben lévő mosdókat tudták használni.

    Egyedül a tokiói Haneda repülőtéren 150 járatot kellett törölni, és emiatt közel kilencezer ember töltötte az éjszakát a reptér várótermében. Az NHK hírtévé szerint a fővárosban egy nap leforgása alatt 740 baleset történt. A mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy több mint háromszáz ember sérült meg a havazással összefüggésbe hozható incidensekben, 182-en pedig kórházi ellátásra szorultak.

    Kommentek:

    Top 16