• Krimi
Faktor

Több száz embert érintő csalás miatt idézte be a NAV a kisfiút

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azért írt levelet a nyolcéves kisfiúnak, mert olyan bűncselekményben nyomoznak, amelyben sok száz embert szeretnének meghallgatni.

A mostani ügyben nyolcszázan regisztráltak az interneten – írta a Faktornak a NAV Bűnügyi Sajtóirodája. Őket kereste meg a hatóság. Köztük van a nyolcéves Noel is. Az sincs kizárva, hogy valaki más regisztrált a kisfiú nevében és lehet, hogy vele csak az adatait fogják egyeztetni.

Noel a Blikknek azt mondta, "kicsit megijedt", amikor megkapták a levelet. Apja korábban elmondta, hogy egyáltalán nem terveznek bemenni a NAV-hoz. De erre nincs is szükség. A Faktor azt is megkérdezte az adóhivataltól, hogy ilyen esetben mit tegyenek a rémült szülők.

A sajtóiroda azt válaszolta, hogy a kisfiút úgynevezett távtanúként szeretnék meghallgatni. Ez azt jelenti, hogy írásban kell válaszolnia a neki feltett kérdésekre. Ez törvényes lehetőség azokra az esetekre, amikor nagyon sok embert kell meghallgatni arról, hogy mit tudnak az ügyről.

A büntetőeljárási törvény egyébként megengedi a nyomozóknak, hogy gyerekeket hallgassanak ki. Ha valaki gyerekét beidézte a NAV, akkor neki azt tanácsolják, hogy nyugodtan érdeklődjön a levélben szereplő elérhetőségeken és ott elmondják neki, hogy mit tegyen.

Top 0