• Belföld
Faktor

Bajban van a posta, több száz kézbesítő hiányzik

A karácsonyi időszak kihívás elé állítja a Magyar Postát, a raktárak kapacitásait már növelték, de még munkaerőre lesz szükség.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A Magyar Posta is munkaerőhiánnyal küzd, főleg Budapesten és vonzáskörzetében, valamint Nyugat-Magyarországon, különösen az országhatár közelében vannak betöltetlen pozíciói. A mintegy 30 ezer fős vállalatnál szeptember végén ötszáznál kevesebb betöltetlen állás volt, ebből a hálózati területen száz, a logisztikai területen négyszáz – írja a Világgazdaság a cég tájékoztatása alapján.

A tavasz óta folytatott intenzív toborzás eredményeként október végén mintegy ötszáz fővel több dolgozója volt a postának, mint tavaly év végén. A vállalat emellett több mint 21 ezer négyzetméterrel bővítette csomagfeldolgozó telephelyei területét, növelte a rekeszszámot a legforgalmasabb csomagautomatáknál, és a kiemelt szállítási időszakokra vonatkozó előrejelzéseket kért nagy feladó partnereitől, főleg a webáruházaktól.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A posta által kézbesített csomagmennyiség idén meghaladhatja a 20 millió darabot, az árutartalmú regisztrált leveleké 6,5 millió, az árutartalmú közönséges leveleké 10 millió körül várható – idézi az MTI.

    Kommentek:

    Top 16