• Külföld
Faktor

Drámai a helyzet, több német iskolába már csak migránsok járnak

Mindennaposak az összecsapások a diákok között, a legtöbben felfegyverkezve járnak iskolába. Drámai helyzet alakult ki a német oktatásban.

Az Iszlám Állam katonái által készített kivégzési videók a gyerekek telefonjain, halálos fenyegetések a diákok között, mert valaki nem Allahban hisz. Ezek a hírek szerepeltek az elmúlt napokban a legnagyobb német lapok címoldalain. A Bild most interjút készített Heinz-Peter Meidingerrel, aki a német tanáregyesület elnöke. A 63 éves szakember azt állítja, hogy sok német iskolában "amerikai állapotok" uralkodnak. 

Képünk illusztráció. Fotó: AFP

Képünk illusztráció. Fotó: AFP

A legtöbb probléma azokban az iskolában van, ahol a migrációs hátterű diákok aránya eléri a 70 százalékot. Ezekben az intézményekben már a diákok közti halálos fenyegetések, a tanárok elleni fizikai támadások sem számítanak ritkának.

Sok diák pedig felfegyverezve jár iskolába, a legtöbbjük gázsprét vagy kést visz magával a tantermekbe.

A 90-es évek Amerikájának oktatási problémái - amelyeket az európaiak csak filmekben láthattak - ma már Nyugat-Európában is fellelhetőek, köszönhetően részben annak, hogy a migránsok magukkal hozzák a hazájukban megszokott agressziót.

Meidinger azt állítja, hogy egyre gyakoribbak a különböző etnikumú diákok közötti iskolai összecsapások. Mindenki tudja, hogy a nagyvárosok egyes kerületeiben vannak olyan gócpontok, ahol a többinél durvább a helyzet.

Ezekben az intézményekben rendszerint 70 százalékos a migrációs hátterű diákok száma, de az sem meglepő, ha 80, 90 vagy akár száz százalékot tesznek ki. 

Az erőszakos migránsdiákok pedig nem csak egymásra támadnak, hanem ugyanúgy a német gyerekere, vagy a zsidó származásúakra. Nem egyszer hallottuk már azt is, hogy a tanárok inkább elfordítják a fejüket, mert könnyen ők is erőszak áldozatai lehetnek. Utóbbi esetben a tanárnők vannak a legnagyobb veszélyben, a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezett fiatalok ugyanis úgy nőttek fel, hogy nekik a nők nem parancsolhatnak, vagyis a tanárnők semmilyen tiszteletre nem számíthatnak. 

Heinz-Peter Meidinger úgy látja, hogy nem véletlen, hogy jó pár problémás iskolában őrző-védő céget kell alkalmazni az erőszakos diákok megfékezésére. Ez azonban egyenlő a pedagógusok kapitulációjával. A tanáregyesület elnöke fontosnak tartotta elmondani, hogy már 2015 előtt is voltak komoly integrációs problémák, de a migrációs válság rátett egy jókora lapáttal a helyzetre. 

Kommentek:

Top 0