• Krimi

Több mint tízmilliót loptak össze tanyákról

Elfogták a rendőrök azt az öt férfit, akik 20 tanyára törtek be, és összesen 30 millió forintos kárt okoztak.

Legutóbb, november 23-án éjjel egy ladánybenei tanyára törtek be, ahonnan két kerti traktort, és egy ágdaráló gépet loptak el, körülbelül kétmillió forint értékben. Néhány órával azelőtt egy ceglédi tanyát fosztottak ki. Kerti gépeket, hegesztőtrafót és áramfejlesztőt loptak.

A kecskeméti rendőrök összehangolt akciót terveztek elfogásukra. Egyszerre hat helyen tartottak házkutatást, és végül öt férfit fogtak el. A házkutatásokon több száz lopott munkagépet foglaltak le: utánfutókat, aggregátorokat, láncfűrészeket, fűkaszákat, traktorokat, elektronikai eszközöket, régiségeket és autókat.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A rendőrök szerint a 46 éves örkényi K. István örkényi és a 39 éves tatárszentgyörgyi D. László április 24. és november 23. között Kecskemét, Kiskőrös, Kunszentmiklós, valamint Cegléd térségében 20 tanyára tört be és onnan több tízmillió forint értékben lopott. A betörésekkel összesen harminc millós kárt okoztak. Három társuk pedig aránytalanul alacsony áron vette meg tőlük a lopott eszközöket, illetve közreműködött azok elrejtésében.

A kecskeméti rendőrség lopás miatt hallgatta ki őket. A police.hu szerint előzetesben vannak.

Top 0