• Krimi
Faktor

Több mint száz pácienst csonkított meg a horrorfogorvos - videó

Megjelent egy francia bíróság előtt a "horrorfogorvos" néven elhíresült férfi, akit azzal vádolnak, hogy több mint száz páciensét megcsonkította.

Az 51 éves, holland származású Jacobus Marinus van Nierop pere a közép-franciaországi Nevers-ben kezdődött meg kedden. A bíróságra érkezve egy takaró volt a fején, hogy ne lássák az arcát.

Van Nierop a Nevers melletti Chateau-Chinonban kezdett praktizálni 2008-ban. Hamis papírokkal nyitott rendelőt és túlszámlázta a helyieknek nyújtott szolgáltatásait. Ráadásul direkt rosszul dolgozott, hogy többször kelljen hozzá járniuk a pácienseknek. A város mellett élt házában és majdnem egymillió eurós adósságot halmozott fel.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A férfit a francia társadalombiztosítás kárára elkövetett csalással, és azzal vádolják, hogy "tudatos erőszakkal" csonkította meg betegeit és okozott nekik maradandó károsodást 2009 és 2013 között.

  Egyik korábbi női páciense azt mondta, a fogorvos az engedélye nélkül húzta ki nyolc fogát, amitől három napig vérzett a szája. Egy másik női páciense azt mondta, hogy a fogai letisztítása helyett lecsiszolta azokat.

  A fogorvos ügyvédje januárban azt mondta, ügyfele ráébredt, hogy nem végezte jól a dolgát, és azt mondta magáról, nem olyan borzalmas ember, ahogyan leírták. A férfi állítása szerint pszichológiai gondokkal küzdött és össze volt zavarodva a nemi identitása - írja az MTI.

  Ügyvédje szerint miután a rendőrség kihallgatta, a fogorvos Kanadába utazott és öngyilkos akart lenni.

  2014-ben a kanadai New Brunswickben tartóztatták le, és visszatoloncolták Hollandiába, ahonnan kiadták Franciaországnak. 2015 januárjától egy francia börtönben volt. Ezalatt többször is éhségsztrájkolt, és nem volt hajlandó folyadékot inni. Egy alkalommal egy borotvapengét is lenyelt.

  Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akár tíz év börtönt is kaphat és 375 ezer eurós bírságot. Több mint 50 áldozata szintén kártérítést követel tőle.

  Top 16