• Külföld
Faktor

Elképesztő csalás, több száz telefonos szélhámost kapott el a rendőrség

A tettesek néhány év alatt dollármilliárdokat csikartak ki áldozataikból.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Összesen 119 kínai telefonos szélhámost tartóztatott le a kambodzsai rendőrség, akik feltételezések szerint telekommunikációs eszközökön keresztül csikartak ki pénzt Kínában élő emberekből - közölték a helyi hatóságok hétfőn.

A csalókat vasárnap tartóztatták le a kambodzsai főváros, Phnompen két körzetében. A helyi hatóságok Kínával összefogva harcot indítottak a telefonos bűnszövetkezetek ellen.

A múlt hónapban 100 kínait fogtak el a kambodzsai főváros egyik hétemeletes lakóépületében - írja az MTI. Tavaly is több száz gyanúsítottat állítottak elő a délkelet-ázsiai országban. Peking évek óta harcol a telefonos csalók ellen, akik ezalatt dollármilliárdokat csikartak ki áldozataikból.

Uk Haiseila, a bevándorlási nyomozó iroda vezetője azt mondta, hogy a kínai rendőrség segítséget kért a kambodzsai hatóságoktól a razziákra pedig hónapokig tartó nyomozást követően került sor.

A kínai csalók gyakran turistának álcázzák magukat, és Kambodzsában keresnek menedéket - tette hozzá a bevándorlási rendőrség. A csalások mértéke Kínát és Tajvant is együttműködésre késztette. Utóbbi azonban gyakran kifogásolja, hogy a külföldön elfogott, tajvani illetékességű gyanúsítottakat kiadják Kínának, és ott állítják igazságszolgáltatás elé őket.

Kommentek:

Top 0