• Belföld
Faktor

Már harmadszor söpört végig rejtélyes eredetű fertőzés a kaposvári bölcsiseken nyár óta

A szülők úgy érzik, nem kaptak megfelelő tájékoztatást.

Három hullámban söpört végig szalmonellafertőzés a bölcsikben. Az intézményeket ugyanaz a konyha látja el, de a hivatalos magyarázat szerint azzal nincs gond.

Augusztus eleje óta immár a harmadik szalmonella-fertőzéshullám söpör végig a kaposvári bölcsődéken, eddig több mint száz gyerek betegedett meg hosszabb-rövidebb időre - írja a Népszava, hozzátéve, hogy hivatalosan még mindig nem tudni, mi okozta a tömeges megbetegedéseket.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A szülők elégedetlensége miatt az önkormányzat szerda délután fórumot hirdetett az ÁNTSZ kaposvári épületében. Itt elhangzott, nincs összefüggés a megbetegedések és az intézményeket ellátó konyha üzemeltetése között, a Menza Minta Kft.-t ugyanis ellenőrizték, ezek a vizsgálatok pedig minden esetben negatív eredménnyel jártak. Csakúgy, mint a bölcsődékben végzett ellenőrzések, az intézményeket ráadásul többször is fertőtlenítették.

A Menza Minta Kft. konyhája mellett a cég dolgozóit és szállítóit is megvizsgálták, ez alapján pedig kijelentették: kizárható, hogy valamilyen élelmiszer miatt tört volna ki a járvány.

A szülők szerint azonban a konyha az egyetlen kapocs az érintett intézmények között, így kizártnak tartják, hogy ne étel okozta volna a megbetegedéseket. Egy édesanya ráadásul megjegyezte, az első, még augusztus eleji járványnál ezek a vizsgálatok elmaradtak. Egy másik szülő pedig azon értetlenkedett, miért zárja ki a város vezetése és a kormányhivatal a Menza Minta Kft. felelősségét. Másvalaki azt emelte ki, hogy addig nem jelent meg a szalmonella a bölcsődékben, míg helyben főztek a gyerekeknek.

Kommentek:

Top 0