• Külföld
Faktor

Több száz turista került bajba, sokan meghaltak, amikor a hegyen rekedtek

Az indonéziai Rinjani vulkánról több mint félezer embert hoztak le.

Több mint 540 embert hoztak le a mentők az indonéziai Lombok szigetén lévő Rinjani vulkánról, miután a szigetet megrázó földrengés következtében túrázók százai rekedtek odafenn - közölte kedden a helyi katasztrófaelhárítás.

A vasárnap bekövetkezett 6,4-es erősségű földmozgás legalább 16 ember halálát okozta, és több mint 350-en sérültek meg a természeti csapás következtében.

Fotó: Europress - AFP/Handout/Indonesian Military

Fotó: Europress - AFP/Handout/Indonesian Military

A civilekből, katonákból és rendőrökből összeállított mentőcsapat által lehozott túrázók között 189 külföldi volt - mondta el Szutopo Nugroho, az indonéz katasztrófaelhárítási hatóság szóvivője.

"Ők mindannyian épségben és biztonságban vannak" - tette hozzá.

Kedd hajnalban további hat hegymászót és egy holttestet találtak a hegyen, és még folytatják a kutatást az esetleg bajba került hegymászók után.

A népszerű üdülőparadicsomtól, Balitól keletre lévő szigeten a földrengés nagy földcsuszamlást indított el az aktív Rinjani vulkánról, ami a hegyre vezető egyik hídban is kárt tett. Emiatt csaknem 700 ember rekedt a vulkánon.

Indonéziában gyakoriak a földrengések, mivel az ország szeizmikusan aktív zóna, az úgynevezett Tűzgyűrű felett helyezkedik el - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0