• Külföld

Legalább negyvenen meghaltak karácsonykor az időjárás miatt

A tornádók és az özönvíz szerű esőzés 43 embert ölt meg az ünnepek alatt Amerikában. Rengetegen megsérültek és épületek is összedőltek.

Az Egyesült Államok több államában, Új-Mexikóban, Texasban, Oklahomában, Illinoisban, Mississippiben, Missouriban, Tennessee-ben, Lousianában, Arkansas-ban és Alabamában szerda óta tart az ítéletidő. Mississippi, Tennessee, Arkansas és Alabama államokban az elmúlt két napban 18-an haltak meg a viharokban és tornádókban. Súlyos a helyzet Texasban, Dallasban, ott a külvároson több tornádó söpört végig. Garlandban és Collinban legfrissebb hírek szerint 11-en haltak meg. Több közigazgatási körzetben éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el. Texas egyes részein a szél ereje elérte az óránkénti 322 kilométeres sebességet.

forrás: Europress - Getty Images/Joyce Marshall

forrás: Europress - Getty Images/Joyce Marshall

Ezernél több épület dőlt romba vagy rongálódott meg. Missouriban és Új-Mexikóban szükséghelyzetet hirdettek. Hasonlóképpen Oklahoma egyes területein, mert a nagy esőzések után érkező hirtelen lehűlés miatt életveszélyessé fog válni a közúti közlekedés. Illinois délnyugati részén öt ember - három felnőtt és két gyerek - halt meg, amikor gépkocsijukat szombaton egy vízzel megtelt árokban sodorta a vihar. Búvárok másnap találták meg a holttesteket. Az új-mexikói Albuquerque-ben hatalmas hó esett, emiatt közel 180 baleset történt, és ötvennél többen sérültek meg.

Top 0