• Külföld

Több mint húsz külföldi áldozat van

Több mint húsz külföldi áldozata van a párizsi merényleteknek, amelyekben összesen 129-en haltak meg, és sokan életveszélyes állapotban vannak.

Az eddig azonosított áldozatok között van három belga, három spanyol, három chilei, két portugál, két román, két tunéziai, két algériai, két mexikói, illetve egy német és egy brit. Közülük többen kettős állampolgárok: a három belga közül egy török származású, egynek pedig francia állampolgársága is van. Az egyik portugál halottnak is volt francia állampolgársága is. Az egyik mexikói, a 23 éves Nohemi Gonzales amerikai állampolgár is, ő cserediák volt Párizsban.

Fotó: Europress-Bertrand Guay/AFP

Fotó: Europress-Bertrand Guay/AFP

A sebesültek között több amerikai van. Két brazil is megsérült péntek este, egyiküket már kiengedték a kórházból. A svéd külügyminisztérium szerint egy fiatal svéd nő is meghalt, egy másik svéd pedig megsebesült a merényletekben. Az olasz rendőrség és a szülők nem erősítették meg, de egy 28 éves olasz egyetemista lány haláláról is írnak az ismerősei Twitteren. Az MTI úgy értesült, hogy három holland megsebesült, közülük kettő súlyos állapotban van.

Top 0