• Külföld
Faktor

Több mint 500 év börtönt kapott egy pedofil tanár

508 év 3 hónap börtönre ítélte szerdán a dél-törökországi Karaman város büntetőbírósága azt a tanárt, aki szexuálisan zaklatott 10 kiskorú fiút.

Az 54 éves Muharrem Büyüktürköt emellett szabadságkorlátozás, szándékos bántalmazás, valamint obszcén felvételek bemutatása vétkében is bűnösnek találták. A férfi a tárgyaláson homoszexuálisnak vallotta magát. Előbb azt mondta, hogy nem zaklatott senkit, később mégis úgy fogalmazott, hogy a gyerekek azért ültek az ölébe, mert szerették.

Az eset nagy felháborodást váltott ki a török társadalomban, mivel a bántalmazásokra olyan bentlakásos otthonokban került sor, amelyeket két kormányközeli alapítvány működtet.

Sema Ramazanoglu, az ország családügyi minisztere korábban egyedülálló eseménynek minősítette a történteket és azzal gyanúsította meg a többi parlamenti erőt, hogy a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja lejáratására használják fel az ügyet.

Lale Karabiyik, a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a Köztársasági Néppárt alelnöke szerdán azt nyilatkozta: a dolog itt még nem ért véget, a többi felelősre is fényt kell deríteni.

Karamanban a nap folyamán rendkívüli biztonsági óvintézkedések voltak érvényben. Összesen 925 rendőrt teljesített szolgálatot. A hatóságok a település bejáratainál ellenőrző pontokat alakítottak ki, ahol minden egyes járművet és személyt átvizsgáltak. A bíróság épülete előtt négy páncélozott vízágyút állomásoztattak, írja az MTI.

Top 0